Вівторок, 30 червня 2020 08:39

СЕРЦЕ ІСУСА, СПАСІННЯ ТИХ, ХТО НА ТЕБЕ УПОВАЄ

Як приємний цей заклик для нашого серця! Це відкриває перед нами чудові горизонти вічного щастя. Хто довірив Христу, той не соромиться навіки і спасеться. Спасіння наших душ - це те, що нас найбільше цікавить. Це єдине необхідне благо, яке нам потрібно. Чи ми досягнемо його? Звичайно, якщо ми довіримось Спасителю.

Надія - одна з трьох основних чеснот, без яких християнин не може бути спасенним. Надія дуже важлива для нас, бідних грішників, які проходять паломництвом важкі шляхи дочасності. Вона - зоря, яка дає нам мужність і веде нас до далекої небесної Вітчизни. Яким важким було б наше життя, якби ми не мали надії, що коли-небудь отримаємо нагороду від Бога на небі! Якби ми не були впевнені, що могли б заслужити цю нагороду через чесне життя та добрі вчинки. Якби ми ходячи по землі, не могли довірливими очима дивитись у небо.

Коли подумаємо про Бога, перше почуття, яке нам нав'язується, - це те, що Бог - це велич, сила, всемогутність. Порівняно з Богом ми дуже малі. Бог - це все, а ми - ніщо. Звідси спонтанно виникає тривога. Однак Бог хоче, щоб ми любили Його перш за все, щоб любов переважала над страхом. Ось чому Він сказав нам покладати надію на Нього.

У Старозавітному Писанні ми часто стикаємося з прекрасними твердженнями про надію та довіру. "Лише Він [Бог] - моя скеля, моє спасіння, мій притулок: я надалі не похитнуся. [...] Лише в Бозі спочивай, моя душе, адже на Нього моя надія" (Пс 62, 3, 6), - каже псалмист. У Новому Завіті св. Павло у своєму Посланні до римлян пише: "Надія ж не засоромлює, адже Божа любов розлита в наших серцях через даного нам Святого Духа." (Рим 5, 5). А в Посланні до Тимотея він пояснює: "... ми і працюємо й зазнаємо утисків, поклавши надію на живого Бога" (1Тим 4, 10). Наша надія ґрунтується на міцному фундаменті, на обітниці Бога, який є вірний своєму слову. Бог всесильний і сповнений любові, тому Він хоче і може легко виконати те, що обіцяє.

Кожен з нас може сказати: Ісус - це все моє. Він помер за мене і дав мені все так, ніби я один на світі. Ісус не тільки думав про мене на хресті, але тепер на небі він думає про мене і дбає про моє благо. Хоча є мільярди душ, Пресвяте Серце може охопити всіх. Тому я не атом, загублений в океані цього світу. У мене є Спаситель, який любить мене і особисто мене знає, який супроводжує мене всюди любов'ю і постійно доглядає за мною.

Що ще більше міг би зробити наш дорогий Спаситель, щоб спонукати нас повірити в Його любов, довіряти Йому? Чи може Його Серце бути нечутливим до голосу нашого серця, яке просить допомоги, потрібної до спасіння?

Нехай в нас буде безмежна довіра та непохитна надія в любляче Серце Спасителя. "Я не маю страху", - каже один із шанувальників Божого Серця, навіть якщо я зіткнувся б із важкими випробуваннями. Все це знає і передбачає це Серце, яке любить мене більше, ніж найкращі мої батьки. Він знає слабкість моїх плечей. Я впевнений, що Він не обтяжить мене таким важким хрестом, який я не міг би перенести. Він завжди допоможе мені своєю благодаттю подолати всі труднощі.

Дорогий мій Спасителю, я цілком присвячуюсь Твоєму Божественному Серцю. Зроби все, що хочеш зі мною.

о. Віктор Ковальський

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне."
Від Йоана 3:16
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці