Понеділок, 29 червня 2020 23:39

СЕРЦЕ ІСУСА, КРИВАВА ЖЕРТВО ЗА ГРІШНИКІВ

Ісус - це жертва, яку грішники приносять за свої провини. Справжніми катами Ісуса були наші гріхи. Отже, ми були причиною Його страстей; ми прибили його до хреста. Кожен гріх сприяв був причиною страждання Христа і поранив Його Серце. Отже Серце Ісуса все ще є жертвою, принесеною грішниками, і буде так до кінця світу, тому що кожен гріх знов ранить Його.

Хоча Ісус вже не страждає так, як колись страждав на хресті, проте упокорення та приниження, яких зазнає в Пресвятому Таїнстві, Він пов'язав тісно зі своєю болісною Мукою, що коли Він з'являється перед деякими святими, Він майже завжди як Той, Хто страждає, серед знарядь своїх Страстей, зі словами повними смутку. Так з'явився Христос Маргариті Марії Алякок, бл. Анжелі з Фоліньйо та сестрі Бенігні Ферреро - Він просив про відшкодування за гріхи, тобто про винагороду за гріхи.

У всіх релігіях приносять жертви. У Старому Завіті Богові приносилися плоди землі та тваринні жертви. Жертва завжди була головним і найважливішим актом культу. Вона полягала у тому, щоби щось віддати Богові через знищення чи спалення. Священик, представник громади, промовляв: "Боже, Ти - Господь усього і всіх сотворінь. В Тебе є право над нами на життя і на смерть. Через наші гріхи, які ми скоїли ми заслужили на смерть, тому ми повинні бути знищені, щоб задовольнити твою величність. Проте Ти цього не вимагаєш, тому принаймні ми вбиваємо і спалюємо тварину, яка нас представляє".

Однак Бог сказав через пророка Малахію, що немає задоволення від жертв, принесених народом Ізраїльським. Вони мали значення лише в тому сенсі, що були фігурою великої, справжньої жертви, яка буде принесена Богові в майбутньому.

Щоб принести таку досконалу жертву Богу-Отцю, Єдинородний Син Божий став людиною, прийняв тіло і душу людини і пожертвував своє життя за нас на Голгофі. Це була досконала жертва, яку прийняв Небесний Отець. У ній Христос був і священиком, і жертвою. Ця жертва знищила наші гріхи, тому Христос став жертвою грішників. "... і кров Ісуса, Його Сина, очищає нас від усякого гріха" (1Йн 1, 7).

Христос був жертвою не тільки для людей Йому сучасних, але для всіх поколінь і всіх часів, а отже, і для нас. Чи слід вважати цю жертву чимось дуже далеким? Христос хоче, щоб усі покоління брали участь у Його жертві. Отже, Спаситель у своїй безмежній любові, мудрості та всемогутності знайшов спосіб зробити свою жертву присутньою у всі часи та у всіх місцях. Він встановив святу Месу, щоб ми брали участь у Його жертві не менш по-справжньому, ніж Божа Матір, св. Магдалина, Св. Йоан та благочестиві жінки, які були на Голгофі, коли Христос помер на хресті.

Свята Меса є уприсутненням Христової жертви - це найважливіша подія на нашій планеті. Це повторюється щодня з усім багатством благодатей, як це було вперше на Голгофі. Будемо в неї брати участь з великою любов'ю і вдячністю.

о. Віктор Ковальський

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Свого тягара поклади ти на Господа, і тебе Він підтримає, Він ніколи не дасть захитатися праведному!"
Псалом 55:23
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці