Неділя, 28 червня 2020 12:15

СЕРЦЕ ІСУСА, ЖИТТЯ І ВОСКРЕСІННЯ НАШЕ

Ісус - наше життя. Він не лише початок і причина нашого духовного життя, не тільки наш божественний гість, який приходить відвідати нас; Він приходить, щоб назавжди залишитися в наших душах. Христос хоче жити і працювати в них, щоб ми могли жити Його життям.

Ісус сказав: "Перебувайте в Мені, і Я - у вас. Як галузка не може приносити плоду сама по собі, якщо не буде перебувати у лозі, так і ви, якщо не будете перебувати в Мені. Я - лоза. ви - галузки» (Йн 15, 4-5). Які чудові горизонти нам відкрилися! Це переливання життя Христа в наше життя є таємницею безмежної любові Бога. Цю тему часто піднімає святий Павло: "Бо як тіло одне, але має багато членів, так і всі члени: хоч їх багато, становлять одне тіло, - так і Христос. [...] Ви - Тіло Христа, а окремо ви члени". (1 Кор 12, 12, 27); "І живу вже не я, а Христос живе в мені. А що тепер живу в тілі, то живу вірою в Божого Сина, який полюбив мене й видав себе за мене" (Гал 2, 20). Апостол Павло вчить, що ми з Христом одне тіло. Він - голова, а ми - члени. Ми мусимо це усвідомлювати, ми не можемо забути про це, бо це велика гідність, яку нам дано. Ми повинні думати про це часто з любов'ю. Виконуймо всі наші дії в присутності Ісуса і на Його честь, і тоді ми станемо як полотно, на якому Божественний Учитель напише свою картину. Це означає вести життя у з'єднанні з Христом. Ми також називаємо нашого Спасителя своїм воскресінням. Ось так сам Він назвався, звернувшись до Марти, яка плакала при гробі свого брата: «Я - воскресіння і життя» (Йн 11, 25). Воскресіння мертвих та життя живих - додає св. Йоан Златоуст. Так само, як воскресив Лазаря, так Він також воскресить наші тіла при кінці світу.

Ісус є причиною нашого воскресіння, оскільки Він вислужив його своєю смертю. Перше наше воскресіння відбувається в таїнстві Хрещення, в якому душа отримує справжнє надприродне життя. Це запорука воскресіння наших тіл. Тоді Святий Дух приходить до нас, щоб оселитись у нас. Дух - це життя.

Друге воскресіння відбувається в таїнстві Покаяння. В кожну мить на всіх континентах нашої землі відбуваються тисячі воскресінь, більш дивовижних, ніж воскресіння Лазаря.

Воскресіння наших тіл відбудеться тому, що ми є членами Містичного Тіла Христа. Ми є з Христом одним тілом, Головою якого є Він, і ми є його членами. Як воскрес Голова, так повинні також бути воскрешені й члени. "Невже Христос поділився?" - питає св. Павла в Посланні до корінтян (1 Кор 1, 13).

Спаситель готує нас до воскресіння через Святе Причастя. Він сказав: "Хто їсть Моє тіло і п'є Мою кров, той має вічне життя, і Я його воскрешу останнього дня" (Йн 6, 54). Отже, Нікейський Собор називає Євхаристію символом воскресіння.

Воскресіння Христове є зразком і запорукою нашого воскресіння в майбутньому. За словами св. Павла ми повинні наслідувати Воскреслого Христа. Отже, як Ісус Христос вийшов із гробу і не повернувся до нього знову, так ми, отримавши життя душі благодаттю Хрещення та таїнством Примирення, повинні вистерігатися повернення до гріха та уникати нагоди до зла. І далі: як Христос після свого воскресіння більше не належав до світу, так і ми повинні бути думками звернені до Бога. Святий Павло, навчаючи филип'ян, сказав: "Адже наше громадянство - на небесах" (Флп 3, 20).

о. Віктор Ковальський

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне."
Від Йоана 3:16
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці