Понеділок, 14 січня 2019 10:31

Декілька слів про Тезе у Мадриді

Цьогорічна Європейська зустріч молоді Тезе, які відбулася у Мадриді з 28 грудня 2018 року до 1 січня 2019 року була під гаслом: «Не забуваймо про гостинність!» Організатори зустрічі пропонували задуматися, що Бог є першим джерелом гостинності, так як приймає нас без будь-яких умов. Але Господь сподівається і чекає на нашу гостинність, в першу чергу для Нього самого. Простою молитвою ми даємо Йому доступ до наших сердець. Потім маємо прийняти себе такими, які ми є, з нашими дарами і обмеженнями. Це допоможе нам практикувати щедру гостинність – приймати інших, не такими як ми очікуємо, а такими які вони є. Молитви на парафіях, зустрічі у малих міжнародних групах, спільні вечірні молитви, а також досвідчення гостинності мадридців мали допомогти заглибитись у пропоновану тему.

Невелика група молоді з Буковини та Поділля разом з сестрами-уршулянками с.Іриною з Чернівців та с.Анною з Кам'янця-Подільського мала нагоду взяти участь у цій Зустрічі. Довга дорога до Мадриду поєднала учасників паломництва і несвідомо впроваджувала у тему цього паломництва довіри на землі, допомагала подивитися на себе у правді, вчила відкриватися одне на одного та єднала у молитві та спільному переживанні труднощів. Цей час був збагачений відкриванням для себе культурного багатства інших країн, через які вела нас дорога.

Венеція - це місто сповнене чарівності і краси, розкинулося на невеликих островах між материком і Адріатичним морем. Його пронизують безліч каналів. Можна сказати, що Венеція стоїть на воді. Венеція – це суміш різноманітних архітектурних стилів, що додало місту неповторного вигляду. Незабутнім пережиттям була участь у Святій Літургії у Базиліці Сан-Марко.

Барселона –місто засноване римлянами близько двох тисяч років тому, це шалена енергія Далі і неповторна архітектура Гауді, які викликає подив і захват, будинок Міла, будинок Бальо, парк Гуеля та храм Святого Сімейства. Також готичний квартал з середньовічними вуличками-лабіринтами та кафедральний собор.

Духовним пережиттям були відвідини невеличкого містечка Лурд у Франції, де у 1858 році Матір Божа обявилася св.Бернадетті. Там у своїй молитві ми могли довірити Небесній Матері усе наше життя.

Наступним місцем зупинки було одне з найстаріших міст Франції –Ліон – батьківщина ліонських ткачів шовку, винайдення кіно, багатих гастрономічних традицій та чудової архітектурної спадщини. Ми мали змогу в Базиліці Нотр-Дам-де-Фурвьер не тільки взяти участь у Святій Літургії, але і заспівати кілька колядок українською мовою.

Останнє місто в якому ми зупинилися – зимова Прага. Предстала вона перед нами в усій своїй красі – Празький Град, в минулому королівський палац, Собор св.Віта, Карлів міст, астрономічні куранти, Вацлавська площа.... В храмі Празького Ісусика, паломницьке місце з чудотворною статуеткою, під час Літургії дякували Богу за усі благодаті, якими він нас обдарував.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі."
Від Матея 7:21
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці