Понеділок, 28 листопада 2016 09:31

Деканальний день зосередження для молоді

Закінчення Року Милосердя і наближення Адвенту були чудовою нагодою для того, щоб заглибитись над роздумами про своє життя. Ці роздуми стосувалися зокрема любові до себе і ближнього. На протязі трьох днів з 25 по 27 листопада молодь з різних парафій чернівецького деканату намагалася зрозуміти дві життєві істини: «як по-справжньому полюбити себе і ближнього». Ці питання ми розглядали під час конференції поєднаної з презентацією, а також під час праці в групах, де розглядали конкретні життєві ситуації, в яких маємо можливість проявити милосердя по відношенню до ближнього.

Відповідь на ці запитання давав нам Ісус за допомогою слова Божого, під час Євхаристії. Кульмінаційним моментом дня зосередження була також мандрівка містом у пошуках людей по відношенню до яких, можна було б проявити милосердя. Результат перевершив усі сподівання. Адже для багатьох цей благодійний флешмоб перетворився на справжню захоплюючу пригоду. Багато перехожих були сильно здивовані, коли до них зненацька посміхалися молоді люди, дарували їм солодощі, коли бачили як вони прибирають в парку, чи купують їжу для безхатченків, коли годують безпритульних собак. Іноді зустріч з незнайомою людиною переростала навіть у дискусію про Бога. Натхненником до такої акції став папа Франциск, який нещодавно звертався до молоді такими словами: «Якщо кожен із нас щодня вчинить принаймні одне діло милосердя для душі чи для тіла, один звичайний щоденний жест – це буде «справжньою культурною революцією».

Ввечері молодь ділилася своїми враженнями від пригод у форматі християнського ток-шоу. Це була дуже емоційна подія. Після цього експерименту ми вирішили не зупинятися на досягнутому і постановили створити в соцмережі спільноту «Відкрите серце». Ця соціальна ініціатива виникла для того, щоб поширювати моду на добрі вчинки серед молодих людей. У продовж усіх трьох днів була дуже тепла і радісна атмосфера. Цьому сприяли також комфортні умови, які створив для нас о. Кшиштоф Сапальські, настоятель парафії Святого Архангела Михаїла в Садгорі. Усім, хто долучився до створення цієї неймовірної події, зокрема сестрі Нелі і сестрі Ксені велике спасибі.

о. Андрій Безкоровайний

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва!"
Якова 2:26
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці